Επικοινωνία

Βρισκόμαστε στην οδό Αγίου Δημητρίου 125
Τηλ. - FAX : 2310209733

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Γιορτή Λήξης/Νέες εγγραφές μαθητών/τριών σχ. έτους 2018-19

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:
Την Τρίτη, 12.6.2018 , στις 8.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης του σχολείου. Είστε όλοι καλεσμένοι με προαιρετικά εδέσματα. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει ως 16:οο. Την Παρασκευή 15-6-2018, λήγουν  τα μαθήματα όπου  θα χορηγηθούν οι Τίτλοι Προόδου. Οι πρωτότυποι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης θα αποσταλούν για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.
ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ μαθητών σχολικού έτους 2018-19. 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 02.5.18 έως 18.5.2018 για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
Αν προκύπτει για οποιονδήποτε λόγο αλλαγή στα στοιχεία του μαθητή, πριν ή  μετά την εγγραφή του σε σχολική μονάδα της χώρας, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώνει τον οικείο Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής. Ο Δήμος επικαιροποιεί τα νέα στοιχεία στο ΟΠΣΕΔ και  ο γονέας/κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει το Δντή της σχολικής μονάδας τις αλλαγές.
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.) δ. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή. Οι Διευθυντές των Σχολείων, το ελέγχουν με προσοχή, ώστε οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά  στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές σύμφωνα με τα όρια του σχολείου.
ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. 1. Στις περιπτώσεις που ο μαθητής θα συνεχίσει τη φοίτησή του σε σχολείο του εξωτερικού και η αποστολή του Πιστοποιητικού Φοίτησης καθίσταται δύσκολη ή αδύνατη, το πιστοποιητικό παραδίδεται στον γονέα ή στον κηδεμόνα, ο οποίος υπογράφει βεβαίωση παραλαβής 2. Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.), στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης
Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς/κηδεμόνες το ζητήσουν με σχετική δήλωση. Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α’ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο. Στις υπόλοιπες τάξεις εγγράφονται καταθέτοντας τον Τίτλο ή το Αποδεικτικό Μετεγγραφής ή τη Βεβαίωση Φοίτησης. Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών, εγγράφονται οποτεδήποτε κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους.
Δ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ-ΡΟΜΑ
1.Η Δ/ντρια του Σχολείου ενθαρρύνει την προσέλευση των μαθητών Ρομά, τα αναζητεί στην περιοχή που μένουν, φροντίζοντας για την εγγραφή και υποχρεωτική φοίτηση. Τα Ρομά γίνονται δεκτά ανεξάρτητα από το εάν είναι γραμμένα σε μητρώα ή δημοτολόγια. Δεν παρακωλύεται η εγγραφή λόγω έλλειψης πιστοποιητικού μόνιμης κατοικίας και αποδέχεται οποιοδήποτε στοιχείο όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Σε περίπτωση μη εμβολιασμού, απαραίτητη η συνεργασία με τοπικούς φορείς, Ο.Τ.Α., Κέντρα Στήριξης Ευπαθών Ομάδων, Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΔΥ, Δνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσοκομεία, Ιατρικά Κέντρα, Φορείς Κοινωνικής Στήριξης, το (ΚΕΕΛΠΝΟ) και για ιατρικές εξετάσεις..
 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας και Ασύλου)
α) Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής.
1) το Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία της Υπηρεσίας Ασύλου ή άλλο επίσημο εγγράφο, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία των μαθητών
2) το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν στο μάθημα της γυμναστικής, και
3) το Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμών ή Προφύλαξης, αναγκαίο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
β) Σε περίπτωση που τα εν λόγω δικαιολογητικά δεν προσκομισθούν αμέσως, ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ή ο Συντονιστής του κέντρου υποδοχής από το οποίο προέρχεται ο μαθητής, αναλαμβάνει με δήλωσή του να τα προσκομίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε περιπτώσεις μη προσκόμισής τους σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο Διευθυντής/ντρια του δημοτικού σχολείου ενημερώνει την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης Π.Ε.
γ) Σύμφωνα με το άρθρο 72, του Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212/2005 Α), ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.
Η Δντρια του σχολείου
Πρυμίδου Θεοδώρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου